top of page

grafisch atelier
MONIQUE VAN HAASTEREN

EVOE_20210227_0243_edited.jpg

Met een vader die zelf de kunstacademie doorliep, werd kunst er thuis met de paplepel ingegoten. Op mijn negende maakte ik mijn eerste ets en ontwikkelde ben ik geboeid door etstechnieken. Mijn eindexamenwerk voor de Willem de Kooning Academie in Rotterdam bestaat uit kleine tekeningen en grote kleuretsen. Aan de National College of Art & Design in Dublin, Ierland specialiseerde mij in kleuren op groot formaat. Mijn eerstegraads lesbevoegdheid behaald ik bij ArtEz in Arnhem. Door de jaren heen heb ik veel geëxposeerd; niet alleen in Nederland maar ook in Engeland, Ierland, Duitsland, Finland, Albanië, Italië, China, Argentinië en de Verenigde Staten.

 

Ondertussen geef ik al 30 jaar les op het gebied van tekenen, schilderen, grafische technieken en idee-ontwikkeling, onder andere aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Lindenberg in Nijmegen. Ik kan er echt van genieten als mijn passie voor de grafische technieken overslaat op mijn medestudenten. Met mijn ervaring zie ik snel welke verklaringen van veranderingen een werk nodig heeft en kan ik met een paar simpele simpele de cursist verder brengen. Ik daag altijd uit om te blijven experimenteren en ontdekken, zodat ze ook kunnen blijven verrassen. Het is een mooi proces om te beginnen dat zij een stuk van zichzelf in hun werk stoppen en tot een eigen verhaal komen.

 

Grafiek maken is een bijzonder proces. Soms werk je heel direct, soms ben je langer bezig om een ets op te bouwen. De zijn resultaten vaak zeer verrassend. Het blijft mij boeien en ik vind het ontzettend dankbaar werk om anderen op dit pad te begeleiden.

bottom of page